Rahsia Perwatakan Anak2 Melalui FIzikal,Tarikh Lahir ,Warna dan Urutan dalam Keluarga

mengikut kajian pakar motivasi Dato' dari fadzilah kamsah

dari segi fizikal
-bertubuh kurus
seorang yang agak gemuruh,kelam kabut tapi sangat kreatif.aktif dan pantas bergerak.agak penakut.suka diberi penghargaan dan belaian orang lain
-bertubuh sederhana
suka tidur dan kuat makan.kuat semangat tetapi selalu tak fikir panjang sebelum bertindak.sensitif,mudah marah dan inginkan kesempurnaaan
-bertubuh gemuk
seorang yang tenang.penyayang,mudah bertolak ansur dan teratur bila buat kerja,agak lambat berfikir tapi ngatan tajam,cabar dan jarang marah.

tarikh lahir
bulan 2,4,6,8,9,11,12
-kelam kabut,mudah tertekan,selalu nak cepat,kurang sabar,inginkan kesempurnaan,sentiasa nak cari kehebatan

bulan1,3,5,6,7,10,12
-tenang ,mudah bertolak ansur,mudah diajak berbincang

bulan2,3,4,7,8,9
-emosi tinggi,mudah melenting dan mudah tersinggung

dari segi warna
hijau-mencintai alam sekitar,pemurah,ambil berat,penyayang,berperikemanusiaan,kritis ,banyak idea

hitam-serius,tinggi iltizam,buat sesutu dengan bersungguh2

putih-optimis,sabar,sangka baik,suka kedamaian

merah jambu-penyayang,bersungguh2,keinginan tinggi

oren-suka kebebasasn,kreatif,aktif ,agak kelam kabut,ramai kawan,semangat tinggi

kuning-ceria,tahan lasak,suka berkawan

biru muda-sensitif,beretika,suka menolong,suka bekerjasama,sedia berkorban untuk orang lain

emas/perak-suka kepada kejayaan

urutan dalam keluarga

anak sulung-cakap serupa bikn,cemerlang di rumah dan sek,jadi model kepada adik2 ,pandai pujuk,suka kawal orang lain

anak tengah-suka jadi pendamai,pemurah ,mudah berkawan,suka bertolak ansur

anak bongsu-berani ambil risiko,bertolak ansur,peramah,kreatif

anak tunggal -yakin,tak bergantung pada orang lain,cemrmat,teliti dan terperinci,cita2 tinggi,pemurah

9 comments:

joy said...

slm...kepada yg post artikel nie kan...sy dpt detect yg die nie amik terus menerus dari penceramah yg disegani iaitu Dato Fadzilah Kamsah...tajuk CD berjudul rahsia peribadi diri...

Dlam cd tu ada 15 cara mengenal diri...siap ikut urutan lagi...haa nampak sgt copy n paste...cume die buat keje sket laa dgn menaip ape yg die dgr...

Anyway kepada tuan artikel nie...kalau nak tahu betul2 blajar laa ilmu

-METAFIZIK/ataw pun ayuveda kajian 5000 thn INDIA...serta

-grafology(rahsia tulisan)berserta

-colour teraphy...last but not list
semoga berjaya....this is my ym...jom discuss more...

hazz_myself@yahoo.com.my

amylela said...

untuk makluman saudara joy, saya tidak tahu pun kehadiran @ ada nya CD Dato Fadzilah Kamsah bertajuk 15 rahsia peribadi diri... dan saya tidaklah begitu rajin untuk mendengar dan menaip semula segala ceramah Dato Fadzilah Kamsah seperti yang saudara dakwa.

saya bukanlah menuntut ilmu rahsia diri, saya hanya berkongsi ilmu dan memang saya copy paste dari sumber-sumber lain seperti forum dsb. Cuba baca betul2 dekat bawah tajuk besar 1001rahsiadiri , saya ada mention Segala Rahsia2, Tips dan Petua adalah sebagai pengetahuan semata-mata bukanlah untuk dijadikan 100% pegangan dalam hidup- SESUNGGUHNYA ALLAH S.W.T LEBIH MENGETAHUI SEGALA-GALANYA

jangan terlalu yakin menuduh org yer

harap maklum

norliza said...

owh en.joy, awak patut muhasabah diri...sepatutnya kite berterima kasih dengan mylela coz die berkongsi ilmu...even die copy paste or wutsoeva, die menyatakan di atas 'mengikut kajian pakar motivasi...'

so, joe, muhasabahlah diri anda yew...

bp said...

JOM TONTON  hbo,spot ,cinemax,max hd.,Tnt movie,nasional geopgrafi.,espn.,spot megamix ,star movie ,disney channel,history channel ,animal planet , discovery channel and more channel free CLICK TO WATCHING
NAK DENGAR RADIO  MALAYSIA ONLINE FULL LIST RADIO VISIT LINK TO LISTEN
TO WATCHING TV3,TV2,TV1,TVi,JAKIM TV ,MOB TV ,1HUJAU TV CLICK LINK TO WATCHING

Suzan Benedick said...

Pelik saya orang macam Joy. Tak matang langsung...pekara begini adalah sekadar hiburan dan isu copy paste adalah perkara biasa...ilmu metafizik tu pun..kalau baca yang versi english pun semua cam copy paste je...asalkan kita letakkan sumber dari mana kita rujuk..taklah timbul isu plagiarism. Joy macam tunjukkan dia tu hebat sangat dan tak matang..

jiha faaz said...

Metafizik bukanlah sekadar kopipaste semata... tapi adalah ilmu dan teguran Allah melalui nombor.. just belajar je.. tapi isu kopipaste or tak.. kita belajar jelah.. tak salah pun...

Amira Black Knight said...

Hmm.. Betul.. Saya pun slalu copy paste jugak dari blog/page lain.. Ilmu tu kan harus dikongsi.. Asalkan benda tu baik..

Razali said...

Saya sokong perkongsian anda.. trima kasih

Razali said...

Saya sokong perkongsian anda.. trima kasih