Rahsia perempuan-lelaki mesti baca!!

"Perempuan suka :

- lelaki yang gagah – selalu pegi workout kat gym
- pandai bersukan – bola, basket, ragbi etc.
- bijak pandai – CPGA mesti sentiasa atas 3.5
- ada kerja – dining hall, hotel, library etc.
- ada kereta – especially sports car tak kisah la tahun bila
- pandai jamming – guitar, bass, drum, keyboard etc.
- pandai buat lawak expecially dpn pompuan
- tau jalan2 dekat US ni – boleh lead bila pegi travel
- pandai programming – bleh buat website lawa2
- walaupon rock tapi alim2 sket – bleh lead solat jemaah
- berambut pendek dan kemas
- tak terlalu clean shaved – tinggal la sket janggut in vertical line..macho siot
- wangi – pandai pilih perfume
- hadiahkan bunga – even sekuntum rose je
- selalu hadiahkan teddy bear – kalo kecik bagi banyak2, kalo besar satu je
- ingat birthday awek – tak lupa bagi hadiah best2
- pandai amik ati mak and abah awek
- sanggup teman awek shopping – biarpon berjam-jam
- bleh bagi pendapat bila awek Tanya “awak, tudung wardina ni sesuai tak dgn saye?”
- bila cakap dlm phone, let women do the talking – lepas tu kasi komen

Perempuan tak suka :

- lelaki yang lemah – kurus, tak workout
- tak terer bersukan – petang2 tak kuar main, dok umah je
- study asyik kantoi – dok struggle nak kekalkan CGPA atas 2.0
- malas cari kerja – harap duit sholar je
- takde keta – pegi memane tumpang keta orang atau naik bas
- tak minat muzik langsung – tak leh sembang pasal rock bands
- takde sense of humor – org buat lawak die blur je
- takde life – tak gi jenjalan memane and tak tau tempat sekeliling
- tak celik IT – buat website guna frontpage pon kantoi
- asyik enjoy siang malam – tak ingat mati
- rambut serabai – panjang dan tak terurus
- kuat sangat isap rokok – sekali-sekala takpe la kot
- badan berbau – malas mandi
- tak romantic – bila awek mintak berkali-kali baru nak bagi bunga
- jarang hadiahkan teddy bear -
- wish happy birthday seminggu lewat – kuat lupa
- dah bertahun couple – tak pernah jumpa parents awek
- bagi alasan bila diajak pegi shopping
- asyik jawab “tak kisah” bila orang tanya pendapat dia
- bila borak on the phone, die pulak yg pot-pet lebey2"

14 comments:

nurAmalina said...

ahhahhahhahahahaha

Aminuddin said...

x semestinya mcm ni...
klu yg ni mcm pmpuan jenis gila harta...
hehe...(jgn mrh)

chocolate orange house said...

actually it so true!
a man must be very powerful than woman but today a lot of woman are more powerful than guys.
woman god create to luv material and not to luv a guy why?because they cant have 4 husband like guy have 4 bini..
a man have to be a good leader.
a man must have iman,brain and money to lead a family.
And a guy god create to luv a woman.
But today a lot of a man are lazy,so if woman are more smart and rich than them they ashamed,it so stupid because they just know how to jealous with woman but dont want to try to get more smart and rich.

paesh azek said...

da bce dan rasa seronok . hehe

Kamarul said...

semua nk perfect ye...sebelum 2 cermin diri dulu kita perfect ke tak....jgn mara...just pandangan...:P

nurul ain naquiah said...

huh?s0 untrue!anoyin nye pmpuan cmni..sket2 dah la..over plak....bt malu =_="

Lan Kulaan said...

ada betul.. ada yg salah..

stylolyta said...

lah..jgn buat bini ler pompuan mcm ni..entah apa ada dlm fikiran, tp ade le jugak btoi sket2

bp said...

Watching online movie free  hbo,spot ,cinemax,max hd.,Tnt movie,nasional geopgrafi.,espn.,spot megamix ,star movie ,disney channel,history channel ,animal planet , al jazeerz,patagon channel ,axn channel,max hd,bloomberg tv,tvu music,hbo plus,cartoon network,nicktoon,nickoledoan discovery channel and more channel free CLICK >> LINL WATCHING
NAK DENGAR RADIO  MALAYSIA ONLINE FULL LIST RADIO VISIT LINK >>> TO LISTEN
TO WATCHING TV3,TV2,TV1,TVi,JAKIM TV ,MOB TV ,1HUJAU TV CLICK CLICK >>LINK TO WATCHING
Listen Indonesia radio online CLICK >> LISTEN

Redzuan said...

senang sajer...perempuan yg belum berpunyer pasti setuju dengan ciri tersebut tapi bagi mereka yg dah kawin atau dah ade bf mesti tak setuju punyer..haha

Redzuan said...

senang sajer...perempuan yg belum berpunyer pasti setuju dengan ciri tersebut tapi bagi mereka yg dah kawin atau dah ade bf mesti tak setuju punyer..haha

Aku Bah said...

ye ke ni.... pas ni kena gi gym lah... hehehe... layan dia

Mohmad Ali said...

ni teori sendiri nih...

airakaz zifah said...

Hehehe��.... Bleh wat org gaji...