BELAJAR KAWAL PERASAAN DARI LELAKI

Kepada girl pembaca blog 1001rahsia kt sini ada beberapa tips belajar kawal perasaan dari lelaki :-

1) Lelaki tidak pernah rasa simpati pada diri mereka sendiri. Kalau mereka putus cinta, tidak pernah terbawa-bawa dan bila bertemu kawan, bertanyakan teman wanitanya,dengan selamba mereka jawab ''Oh, aku dengan dia dah putus.'' Kemudian mereka berlalu minum teh tarik. Berlainan pula dengan gadis. Mereka lebih banyak yang menjawab, ''Tolong, jangan tanya pasal mamat tu lagi!''

2) Lelaki melihat masalah utama ialah kehidupan mereka. Bagaimana nak teruskan kehidupan, nak cari kerja dan sebagainya biarpun hubungan cinta sudah putus. Gadis lebih memikirkan 'hubungan percintaan' mereka yang terputus, kenapa mesti jadi begitu!

3) Pada lelaki ada teman wanita, satu bonus. Gadis pula merasakan mesti ada teman lelaki, kalau tidak hidup tak lengkap.

4) Tanpa teman wanita, lelaki memikirkan tentang kerjaya, sukan, keluar dengan teman dan mendengar muzik.

5) Bila putus cinta, lelaki anggap gadis itu tidak sesuai untuknya dan dia tinggalkan gadis itu untuk cari gadis yang lain.

6) Lelaki tidak suka membincangkan isu peribada kerana tidak suka merosakkan emosi, hingga ada ungkapan , 'lelaki tidak suka mendengar dan wanita tidak tahu baca peta.'

7) Lelaki berani bersumpah yang mereka tidak kecewa ditinggalkan teman wanita, walhal mereka sebenarnya sedih dan terluka.

8) Lelaki tidak menangis macam budak kecil kerana mereka tidak pernah bersimpati pada perasaan.

9) Lelaki tidak menganggap putus cinta satu truma atau sejarah sebaliknya gadis merasakan ia truma dalam hidup mereka.

14 comments:

neo said...

lelaki ni susah difahami..complicated!!!

UnGu VioLeT said...

memang yer.. lelaki sukar utk difahami..

gratefull said...

kerek jer.. mcm la btul sngt, tpulg pd indvdu gk rsnya

mist said...

no 3 itu... tidak.

dari teman lelaki, baik suami..jika ada jodoh..adela..

qe runk said...

btul num 1~

kewl gler info~

mmg la gal xstuju ngn fakta kt atas..

sb bkn memihak pd dorg~

hmm.. kpd mist..

klu da suami isteri...

fakta di atas xleh di gunakn~

pinkfly~ said...

owh..
mcm tu..
num 1,2,4,7..ade gak membantu.heh
but d others,damn..tipuu!hahaha

~ ReD ~ said...

rasa2nyer banyak fakta yang dah x leh pakai untuk lelaki zaman ni..=)

honey said...

saya nak copy blh?

Orked BerDuri said...

minta izin share ye.. dan saya akan copy paste bagi tau dari mana saya dapat ye.. terima kasih.. ;)

Bella Zulkapli said...

lelaki.. peliz la.. jgn tlalu comlicated

Sera Amanda said...

Ah lelaki..ego tak bertempat~

HambaAllah said...

herm..dah tu, nak wat camne agi nya.. Dah Allah kasi org lelaki perangai camtu, terime je lah...btol ark?? perempuan pon sama je...Allah dah kurniakan setiap individu di muka bumi ni, cam tu..just terima.. tok sah nak bising2..ada la sebab2 tertentu Allah tarok perangai dan sikap diorg tu, cam tu..ada la hikmah disebalik sesuatu tu ...kelah,..whallahua'alam..

bp said...

Watching online movie free  hbo,spot ,cinemax,max hd.,Tnt movie,nasional geopgrafi.,espn.,spot megamix ,star movie ,disney channel,history channel ,animal planet , al jazeerz,patagon channel ,axn channel,max hd,bloomberg tv,tvu music,hbo plus,cartoon network,nicktoon,nickoledoan discovery channel and more channel free CLICK >> LINL WATCHING
NAK DENGAR RADIO  MALAYSIA ONLINE FULL LIST RADIO VISIT LINK >>> TO LISTEN
TO WATCHING TV3,TV2,TV1,TVi,JAKIM TV ,MOB TV ,1HUJAU TV CLICK CLICK >>LINK TO WATCHING
Listen Indonesia radio online CLICK >> LISTEN

BAgi Lebih said...

Zaman dah berubah, dunia dah maju...