10 Rahsia Kunci Hati Si Dia

Khas untuk golongan lelaki yang sering kebuntuan bagaimana mahu memenangi Hati Gadis yang DiCintai.Jom kita kongsi Bersama apakah tindakan yang harus diambil oleh Kaum Lelaki bagi Memikat dan Menawan Hati Gadis yang Dipuja.

Rahsia 1-KEPENTINGAN BERKOMUNIKASI.
Kebanyakan gadis memang suka berterus terang.Dari memendam perasaan,baik Si Dia berkata apa yang terbuku di hati.si Dia sering berkomunikasi berlandaskan fikiran dan perasaan walau pun ada kalanya agak menyakitkan bagi yang mendengar.Jadi,apabila Teman wanita kamu mahu berkata sesuatu,dengarlah penuh teliti dan renunglah matanya.Pasti Dia akan gembira kerana kamu mengambil perhatian atas pa yang dikatakannya itu.

Rahsia 2-MENGAMBIL BERAT TENTANG SI DIA.
Sebagai seorng lelaki,ad masanya kamu perlu menyakinkan Si Dia yang kamu ambil berat terhadapnya.Kata2 juga memainkan peranan penting.Jika kamu berterus terang,haruslah sejujur dan seikhlasnya.Bukan setakat mengambil berat tentang kesaihatan saja,malah kamu juga harus peka dengan Perasaan dan emosinya.

Rahsia 3-HARGAILAH PERASAAN SI DIA.
Bagi seorang gadis,perasaan sangat penting bagi dirinya.Jadi tidak hairanlah sekiranya Si Dia sering bertindak mengikut perasaan dan kata hatinya. Jangan sesekali kata yang Si Dia selalu sangat mengikut perasaan tanpa berfikir.Ia akan membuatkn Si Dia terluka oleh sikap kamu itu.Sebaliknya kamu harus membimbingnya bagaimana cara untuk mengatasi perasaan dengan cara berfikir dahulu sebelum bertindak.Si Dia akan berasa terharu kerana kamu dapat menerima perasan yang dialaminya.

Rahsia 4-SI DIA INGIN DI HORMATI.
Siapa kata Gadis yang lemah lembut tidak wajar di hormati???
Kamu juga harus menghormati dirinya sebagaimana kamu mahu dihormati.Bagaimana mahu menghormati Si Dia?Kamu seharusnya mengakui kebolehan,kehebatan,dan keistimewaan yang terdapat dalam diri Si Dia.
Kamu tidak harus sesekali memperkecilkan keupayaan,memandang rendah terhadap si dia.Sebaliknya,kamu memberi sokongn terhadapnya agar dirinya terasa dihormati sewajarnya.

Rahsia 5-SUKA DIBELAI DAN DIMANJA.
Sudah sikap semulajadi seorang gadis yang suka dimanja dan di belai.Jadi tidak salah seandainya kamu manjakn Si Dia,tanda Sayang dan Cinta kamu terhadapnya.Kamu juga boleh melalukan kejutan seperti menghantar SMS mangatakankamu amt Mencintainya,membelikan Bunga,hadiah ataupun mengirimkan kad ucapan pada bila2 masa. Mungkin juga kamu boleh menggenggam jarinya di saat berjalan seiringan dengannya.Ops!jangan sampai terjadi perkara2 yang diluar batasan sudahlah.
Rahsia 6-PUJI-PUJIAN.
Kebanyakan golongan gadis berasa risau andai penampilan mereka tidak kemas dan paras rupa mereka kurang menarik.Jika penampilan Si Dia menarik,lemparkan kata2 pujian agar si Dia terasa dihargai.Tapi,jangan sesekali kamu memberikan kritikan yang boleh mengguris perasaannya.

Rahsia 7-UCAPKANLAH CINTA.
Jika kamu gementar untuk mengucapkan kalimah Cinta secara lisan,mungkin kamu boleh menggunakan cara lain.Misalnya,luahkan perasaan kamu melalui puisi ataupun lagu yang mengandungi kata2 indah penuh bermakna.Andai kamu benar2 Mencintainya,kamu seharusnya tisak segan silu untuk melafazkannya kerana pasti ia amat menghargainya.Yakinkan diri kamu untuk berani berhadapan dengannya,meluahkan rasa Cinta kamu yang utuh dengan sejujurnya.

Rahsia 8-TIDAK MERIMASKAN.
Sebenarnya golongan gadis kurang selesa apabila mendapat seorang Kekasih yang turut menjadi perhatian orang lain atau suka membangga diri.Ia akan membuatkan dirinya rimas dengan kelakuan kamu itu.Seeloknya kamu bersikap sederhana dan merendah diri.Jika kamu ingin mengetahui si dia rimas sendan sikap kamu atau yidak,perhatikan gerak gerinya.

Rahsia 9-FAHAMI EMOSI SI DIA.
Perempuan memang kaya dengan emosi.Oleh sebab itu,kamu mesti memahami emosinya.Kaum perempuan juga mudah mengalirkan air mata,tanda sedih atau gembira.Jiwanya juga mudah terusik walaupun hanya kerana perkera kecil dan remeh temeh.

Rahsia 10-RASA SELAMAT.
sEBAGAI LELAKI,KAMU DIANGGAP PELINDUNG DAN HERO PADA sI dIA.mAKA,KAMU HARUS BERSIKAP BEGITU TERUTAMAYNA APABILA SI DIA amat memerlukan kamu.dia akan rasa lebih selamat andai kamu berada di sisinyaTerutamanya di saat gentir.Tetapi,pastikan kamu tidak mengambil kesempatan ke atas dirinya kerana ia boleh menghilangkan kepercayaannya terhadap kamu.Kamu Perlukan bersikap lebih bertanggungjawab agar si dia mempercayai dan menghargai kamu sebagai perlindungnya.

No comments: