Kecantikan Seorang Wanita

Rahsia Diri : http://1001rahsiadiri.blogspot.com

1. Kecantikan seorang wanita ialah terletak sejauh mana ia dapat menahan (menjaga) malunya, sementara kegagahan seorang lelaki ialah terletak sejauh mana ia dapat menahan (menjaga) marahnya.

2. Orang yang membujang adalah orang yang belum menemukan penghibur duka dan dia baru memperolehinya dengan berkhawin.

3. Suami adalah orang yang mencari kebahagiaan hidup dengan menghilangkan sebahagian kemerdekaannya.

4. Wanita menghadapi banyak permasalahan; sebahagian diatasi dengan berkhawin dan sebahagian yang lain diatasi setelah dia masuk ke liang kubur.

5. Mata yang paling indah tetapi juga harus diwaspadai adalah mata kaum wanita.

6. Jangan menyalahkan perasaan isteri anda kerana perasaannya yang terbaik ialah ketika ia menerima anda sebagai suami.

7. Perawan tua ialah wanita yang kehilangan kesempatan menyusahkan seorang lelaki.

8. Yang diinginkan seorang gadis dari dunia ini hanyalah seorang suami, dan apabila ia sudah memperolehinya, ia menginginkan segala-galanya.

9. Wanita bisa memaafkan suatu pengkhianatan suaminya, tetapi dia tidak bisa melupakannya.

10. Kecantikan wanita tidak bererti apa-apa dibandingkan dengan kemuliaan akhlak dan perilakunya.

11. Sebelum khawin, wanita hafal seluruh jawaban dan sesudah khawin, dia hafal seluruh pertanyaan.

12. Barangsiapa mengawini wanita kerana hartanya, maka dia telah menjual kemerdekaannya.

13. Wanita adalah bintang dan pelita bagi lelaki. Tanpa pelita, lelaki bermalam dalam kegelapan.

14. Wanita lebih cepat daripada lelaki dalam menangis dan dalam mengingatkan peristiwa yang menyebabkan dia menangis.

15. Wanita tertawa bila ia mampu dan menangis apabila ia menginginkan sesuatu.

16. Pudarlah kebahagiaan seorang wanita jika ia tidak mampu menjadikan suaminya teman yang termulia.

17. Wanita sangat berlebihan dalam mencintai dan membenci, dan tidak mengenal pertengahannya.

18. Wanita selalu tergolong manusia halus dan lembut sampai saat dia berkhawin.

19. Tidak mungkin seorang lelaki hidup bahagia tanpa didampingi oleh isteri yang mulia.

20. Wanita hidup untuk berbahagia dengan cinta, sementara lelaki mencintai untuk hidup berbahagia.

21. Kebijaksanaan wanita terletak di dalam hatinya.

22. Seorang wanita yang bijaksana menambahkan gula pada kalimatnya setiap kali berbicara dengan suaminya, dan mengurangi garam pada ucapan suaminya.

23. Cincin perkahwinan adalah cincin termahal di dunia, sebab mengharuskan pemberinya mengingatkan harganya setiap bulan tanpa henti.

24. Sesungguhnya tidak ada wanita yang sangat cantik, yang ada ialah kaum lelaki yang sangat lemah bila berhadapan dengan kecantikan.

25. Bagi lelaki, yang terakhir kali mati ialah jantungnya dan bagi wanita adalah lidahnya.

26. Wanita tidak diciptakan untuk dikagumi semua lelaki tetapi sebagai sumber kebahagiaan seorang suami.

27. Pada waktu bertunang, lelaki banyak berbicara dan perempuan mendengarkan. Pada saat perkhawinan, perempuan berbicara dan pengantin lelaki
mendengarkan. Sesudah perkawinan, suami dan isteri banyak berbicara dan para jiran tetangga mendengarkan.

28. Setiap wanita mempunyai dua mata. Adapun wanita yang cemburu berlebihan mempunyai tiga mata. Satu di sebelah kanan, satu di sebelah kiri dan yang
ketiga diarahkan kepada suami.

29. Wanita pada umumnya takut akan tiga hal : tikus, munculnya uban dan wanita-wanita cantik yang menjadi saingannya.

30. Isteri yang bersikap jujur dan setia kepada suami meringankan setengah beban kehidupan suaminya.

31. Seorang wanita menghadapi kesulitan apabila ia berada di antara lelaki yang dicintainya dan yang mencintainya.

56 comments:

uzairul said...

nok tengok 2 takper

tapi nok jolok takleh!!!!!!

Daun Jati Cina said...

Informasi yang bagus, 2000 rahasia Cara merawat keindahan tubuh.....

habibah said...

31. Seorang wanita menghadapi kesulitan apabila ia berada di antara lelaki yang dicintainya dan yang mencintainya.

pilihlah yg mencintai kerana itu lebih menjamin masa depan..

Sky Before Pinky said...

suke lah baca blog nie..hehe..byk ngat information..thanks ya~~

pinkcolour82 said...

nice info...tq

bp said...

Watching online movie free  hbo,spot ,cinemax,max hd.,Tnt movie,nasional geopgrafi.,espn.,spot megamix ,star movie ,disney channel,history channel ,animal planet , al jazeerz,patagon channel ,axn channel,max hd,bloomberg tv,tvu music,hbo plus,cartoon network,nicktoon,nickoledoan discovery channel and more channel free CLICK >> LINK WATCHING
NAK DENGAR RADIO  MALAYSIA ONLINE FULL LIST RADIO VISIT LINK >>> TO LISTEN
TO WATCHING TV3,TV2,TV1,TVi,JAKIM TV ,MOB TV ,1HUJAU TV CLICK CLICK >>LINK TO WATCHING
Listen Indonesia radio online CLICK >> LISTEN

nadiabakly.com said...

Love your blog, very informative! Kecantikan di luar bemula dengan kesihatan badan.PREMIUM BEAUTIFUL boleh membantu mencantikkan wanita luar dan dalam

Shaz Syaza said...

Nice blog :) Informatif.. Keep it up..

Herbal tripledelapan said...

Tidak hanya hati yang cantik, kulit juga harus cantik danputih. Tips kecantikan bisa dilihat di sini

umminiena said...

hai blogger,your blog look nice,please visit my blog back.. :)

http://goo.gl/VimZF

Zurieka said...

Salam,

senang-senang melawat la website saya ye..free skincare class.

www.zurieka.com

Shine FS said...

WANT TO HAVE A FAIR SKIN?
INGINKAN KULIT CERAH?
CALL / SMS 016 271 5447

- Can be applied all over the body - face, hand, leg etc.
- No exfoliation
- Organic & Halal
- Special Promotions offered

Dilla Syugama said...

Kutipan-kutipan yang indah. nah untuk keindahan kulit Kesini aja ya :))

diana mohaman said...

OFFERING FREE FAIRNESS PRODUCT!!!
TAWARAN PERCUMA PRODUK PENCERAHAN KULIT!!!
Hurry Up: +6016 271 5447!!!

Shine FS said...

Adakah pasangan anda selalu bekerja di luar pejabat /kerja lapangan yang menggelapkan kulit?
Adakah anak anda aktif dalam sukan dan kerap berjemur di bawah terik matahari?
Adakah anda masih ingin kekal Cerah meskipun terdedah pada cuaca panas?


Call / Sms: +6016 2715447
Email: 772shine[@]gmail[.]com
Google up: Shine FS

cmays said...

Anda ingin wajah putih dengan ramuan herbal instan? Silakan kunjungi onlinestore kami:
creamyashodara.com/?ref=siansdesign
Kunjungi juga produk pemutih kami yang lain:
paketpemutihwajah.com/?ref=siansdesign
Belanja Murah, Belanja Mudah, Wajah Putih Cerah.

Norzuliana Mat Nayan said...

Salam uols!

Syarikat kami adlh Produk Kecantikan Dr Nabisar Natural yg berasaskan 100% HERBA semulajadi, TANPA BAHAN KIMIA. Pasti SELAMAT & yg plg penting tue adalah SIHAT!!!
Buat masa skrg, kami tgh buat promosi raya haji dgn memberi diskaun sbyk 55% modal hanya RM 299 utk menjadi AGEN produk kami... cepat tau!

yg berminat boleh pm di: www.facebook.com/pages/DR-NABISAR-NATURAL,

kilik LIKE sama yer..

atau layari website kami: www.drnabisar.com

10Q sudi baca :)

Fatimah Tony said...

Perkongsian yang sangat menarik admin. Menurut kajian dan respon dari pengguna vitamin E, mereka mengatakan bekas parut jerawat serta parut luka hilang dan meninggalkan kulit yang bersih dan cantik selepas mengambil vita E secara oral dan menjadikannya sebagai masker. Ada yang mengambilnya secara konsisten, untuk 3-4 bulan, bukan sahaja parut hilang, malahan jerawat pun dah tak timbul lagi. Saya ada kongsi testimoni mereka di sini, http://bit.ly/1f7OeYq

mr "s" said...

artikel yang menarik. singgah sebentar dalam pencarian

Panduan meniaga yg hangat.

Daud Mohamad said...
This comment has been removed by the author.
Daud Mohamad said...

alhamdulillah..bagus perkongsian ini..

nak tahu rahsia kulit cantik tanpa bermakeup?

jemputan terhormat ke blog saya https://carakurussaya.blogspot.com

nayla lestari said...

keluar nanah dari penis
penyakit kemaluan keluar nanah
obat kencing nanah
kemaluan terasa panas saat kencing dan
obat penyakit penis keluar nanah
obat keluar nanah dari kemaluan
obat penyakit kencing nanah
mengapa kemaluan keluar nanah
obat perontok menyembuhkan kutil kelamin
cara membuat vagina tetap kencang
penis keluar nanah
mengapa penis keluar nanah
cara mengobati penis keluar nanah
cara mencegah gonore penis keluar nanah
obat untuk nanah keluar dari kemaluan

Teguh Setiawan said...
This comment has been removed by the author.
Teguh Setiawan said...

wanita butuh rasa percaya diri yang tinggi. karena kecantikan wanita terdapat dalam inner beauty untuk menampilkan kecantikan dan mempesona.
dan juga butuh untuk perawatan khusus tubuh, untuk kencantikan seperti
MakeUp
bodycare
SkinCare
dan masih Banyak lainnya,
semoga bermanfaat,

trims :)

andy kimin said...

sila jenguk website saya untuk tips kecantikan masa kini :)

http://perfectlady.com.my/

percetakan termurah said...
This comment has been removed by the author.
percetakan termurah said...

kecantikan wanita terletak pada akhlak yang baik http://editorshop.web.id

fariz denature said...

obat penis keluar nanah
penis mengeluar nanah
obat untuk penis mengeluar nanah
obat sipilis
obat penis mengeluar nanah
penis mengeluar nanah
obat untuk penis mengeluar nanah
penis mengeluar nanah
obat kutil kelamin pria
obat sipilis pada pria
keluar nanah pada kelamin pria
penis mengeluar nanah
obat kutil kelamin pria
obat ambeien
resep obat ambeien
keluar nanah pada kelamin pria
penis keluar nanah
obat sipilis raja singa
nama obat sipilis
nama obat sipilis
obat kutil kelamin di apotik

Marissa Aesthetic said...

ingin cantik?? ingin sihat?? silalah ke laman kami di Marissa Aesthetic. pelbagai info dan tips untuk sihat tersedia. anda jua boleh mendapatkan khidmat rundingan berkenaan masalah yang anda hadapi.. http://marissaestheticshq.blogspot.com/

Nik Adewati said...

hai semua..
wah banyaknya tips di sini,terima kasih kerana berkongsi......banyak tips menarik di sini. jom lawati blog saya. banyak juga tips kecantikan terutama tentang pemilihan kolagen terbaik..

http://beautifulazra.blogspot.com/2014/09/bagaimana-mencari-produk-kolagen-yang.html

Brother Bear said...

Thank you for sharing :)
ceritamama

Nadira said...

tips yang menarik....

Atikah Razak said...

http://mybellezadulce.blogspot.com/...........kunjungi la ke blog sya semua ...ada bnyak benda yg menarik..dan cantik-cantik

zehan kaya said...

bagus semua info ni.. amat berguna dalam kehidupan.. info yang tak dapat tempat lain...padat dan bermutu... syabas admin....
http://koleksiceritazehan.blogspot.com/

zehan kaya said...

bagus semua info ni.. amat berguna dalam kehidupan.. info yang tak dapat tempat lain...padat dan bermutu... syabas admin....
http://koleksiceritazehan.blogspot.com/

zehan kaya said...

bagus semua info ni.. amat berguna dalam kehidupan.. info yang tak dapat tempat lain...padat dan bermutu... syabas admin....
http://koleksiceritazehan.blogspot.com/

zehan kaya said...

bagus semua info ni.. amat berguna dalam kehidupan.. info yang tak dapat tempat lain...padat dan bermutu... syabas admin....
http://koleksiceritazehan.blogspot.com/

Fatimah Bt Tony said...

Wah.. Perkongsian yg sgt bermanfaat.. Suka sgt baca apa yg admin post.

Tip Kecantikan Tanpa Kesan Sampingan

Awadah Kamal said...

Banyak info yang saya dapat dari blog 1001 Rahsia Diri ni, terima kasih admin... singgahlah blog saya yang tak seberapa ni ye...tq
mysallomabeauty.blogspot.com

Keiko Kitagawa said...

Boleh dicoba nih tips kecantikannya hihi biar tampil lebih cantik secara alami :) biar kayak artis artis yang caem2 itu hihihi :D
makasih ya infonya sangat membantu, kalo difikir2 memang untuk mendapatkan hasil yang maksimal kita membutuhkan kesabaran :)

Fatimah Bt Tony said...

Perkongsian yg sgt menarik sekali. tips bebas jerawat, adalah antara kegemaran saya.

Keiko Kitagawa said...

Wah maknyus nih, hehe bukan hanya Cantik saja, tetapi parasnya yang menawan dan juga bentuk tubuhnya yang sangat ideal membuatnya menjadi wanita yang sangat anggun . Ada ndak ya stok perempuan kayak gini hihihi :p mau saya jadiin pegawai cantik buat kerja wkawka
Makasih ya infonya :)

Fatimah Bt Tony said...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tips Awet Muda

adni harlina Adnan said...

nice sharing... jemput lah ke blog saya :) http://ibumenyusu.com/5-rahsia-menjadi-wanita-cantik-terbongkar/

adni harlina Adnan said...

nice sharing... jemput lah ke blog saya :) http://ibumenyusu.com/5-rahsia-menjadi-wanita-cantik-terbongkar/

Handayani Heni said...

By seeking will certainly get satisfactory results? thanks for this useful information
Produk Green World Indonesia
Agen Resmi Green World Indonesia
Cara Ampuh Mengobati Diabetes Secara Alami
Obat Alami Untuk Memicu Kecerdasan Anak
Pengobatan Alternatif Jantung Rematik Paling Mujarab
Faktor Penyebab Ginjal Bengkak

Heni Herbal said...

The website is very very good and very creative at all thanks has presented all of this.
Agen Green World Banda Aceh
Cara Tradisional Mengobati Disfungsi Ereksi
Cara Alami Mengobati Penyakit Kista Pada Wanita
Pengobatan Alternatif Radang Sendi Secara Tradisional
Agen Green World Padang Sumatera Barat
Obat Tradisional Kencing Manis

zarena cantik said...

sangat menarik dan bermanfaat sekali infonya, makasih sukses selalu
Selaput Dara Buatan
Obat Perangsang
Viagra USA Obat Kuat Pria
Bio Slim Herbal
Obat Mata Herbal
Perangsang Wanita
Obat Perangsang Cair
Perangsang Sex Drops
Semenax Penyubur Sperma
Vagina Tabung
Vagina Center
Boneka Seks Full Body Cantik
Vagina Pinggul
Alat Bantu Sex Pria
Vagina Elektrik
Penis Elektrik
Penis Tempel
Penis Manual
Penggeli Vagina
Penggemuk Badan
Cialis Obat Perkasa
Meizitang Obat Diet Alami
Quick Slim Penurun Berat Badan
Obat Peninggi Grow Up USA
Celana Hernia
Vigrxplus Pembesar Vital
Herbal Slim Peluntur Lemak
Pelangsing Lida
Vakum Penis
Alat Pembesar Penis
Pembesar Payudara
vimax canada Pembesar Penis Alami

Indah Dunia said...

Indah Dunia Nikmatilah Hidup Anda

Greenwood Jonny said...

I’m impressed, I must say. Really rarely do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the issue is something that not enough people are speaking intelligently about. I am very happy that I stumbled across this in my search for something relating to this.
konsultasi dokter kelamin online
obat herbal untuk gonore
bagaimana cara mengobati kencing keluar cairan seperti nanah
cara cepat mengobati kutil kelamin

Unknown said...

This article is unique and interesting. thanks for your share. I have been meaning to write something like this on my website and you have given me an idea.
mengobati kutil kelamin tanpa operasi
obat alternatif untuk penyakit kutil kelamin
obat kutil kelamin yang sudah terbukti manjur
obat herbal untuk kanker

Herbal de nature said...

terima kasih ,, artikelnya bagus,,, semoga bisa menginspirasi untuk kita semua, amin....
jual obat kutil kelamin herbal
obat kutil kelamin yang manjur dan aman
tanaman herbal untuk sakit wasir
obat kutil kelamin dari bahan herbal yang manjur
cara mengobati kutil di penis

Unknown said...

artikel bermutu dan bermanfaat sekali, tetap posting, lanjutkan....
jual obat kencing nanah di jakarta
jual obat herbal untuk penyakit kanker payudara
jual obat herbal untuk kutil kelamin
cara mengobati kutil kelamin dengan cepat
dimana bisa beli obat untuk penyakit jengger

Unknown said...

I’m impressed, I must say. Really rarely do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the issue is something that not enough people are speaking intelligently about. I am very happy that I stumbled across this in my search for something relating to this.
cara yang benar mengobati kutil kelamin
cara mengobati penyakit kulit herpes
ciri-ciri kamu terkena kutil kelamin dan cara mengobatinya

Unknown said...

terima kasih semoga bermanfaat untuk kita semua. amiiin
.
.
.
.
.

Miriam Steve said...

The dishes looks really amazing, they vary in recipes but the truth is that they are great. maybe i would try out one of them, with the help of a tutorial of the recipe. I do love this post, its one that makes me realize that more reliable information is in store for me.
Small Rectangular Mirror