Kisah bomoh..best nei.. (Musti baca)

FW: Kisah bomoh..best nei..
Sebuah kisah antara saya dan bomoh....sekadar untuk menguji sejauh mana
syaitan dan kesesatan yang dilakukan oleh mereka-mereka ini....

Saya telah mendengar kisah seorang bomoh yang handal dalam mengenakan
orang lain (dengan sihirnya) seperti melingkupkan perniagaan orang lain.
Bomoh ini amat terkenal kerana sering berjaya membuatkan perniagaan
orang lain hancur....nauzubillah...

Saya terpanggil untuk bertemu dan kononnya ingin sekali melingkupkan
perniagaan seseorang. Maka terjadilah dialog sebegini antara saya dan
bomoh handal tersebut.

saya: Semenjak perniagaan si polan itu dibuka, saya lihat hampir setiap
hari pelanggannya datang malah kadangkala jumlahnya terlalu ramai...

bomoh itu mendengar dengan
teliti sambil mengangguk-angguk kepala.
(aksinya seperti seorang profesor sedang berfikir dan kelihatan handal)

saya: Rasa sakit hati dengan perniagaan mereka dan saya ingin tok bomoh
lingkupkan perniagaannya agar pelanggan berlaih pula ke kedai sekitarnya
pula.

bomoh tadi berasa hairan lantas bertanya kepada saya.
'anak ini berniaga kah?'

saya menjawab: tidak. saya hanya.......

mendengar jawapan saya, bomoh tadi makin hairan.
'biasanya jika orang berniaga sahaja yang datang untuk melingkupkan
perniagaan saingan tetapi anak ini mahukan orang lain yang mendapat
untung padahal anak ini tidak berniaga sama. Mengapa pula begitu?'

Saya: Saya kasihan dengan perniagaan kedai makanan lain. sejak si polan
ini berniaga, peniaga kecil di sekitarnya kurang mendapat pelangan. saya
mahu si polan tadi lingkup dan pastinya pelangan yang lain akan beralih
pula kepada kedai-kedai kecil ini.

bomoh tadi mengangguk. wajahnya nampak serius benar.
'baiklah. kalau anak mahukan pak cik lingkupkan perniagaan mereka, anak
perlu bawa barang-brang ini'
lalu si bomoh menyebutkan peralatannya untuk mengenakan sihir terhadap
si polan tadi.

'sebelum itu, anak kena dapatkan nama pemiliknya, atau nama kedai sahaja
sudah cukup. biar pak cik ajar cukup-cukup.

saya: ada...nama pemilik saya kurang pasti tetapi nama kedainya cukup
saya ingat...

'bagus. senang kerja pak cik. apa nama kedai yang anak hendak kenakan
ini?' tanya bomoh tadi.

saya: er..Mcdonald dan KFC......

Serta merta wajah bomoh tadi bertukar merah. marahnya bukan kepalang
dengan saya. katanya saya ingin mempermainkannya tetapi saya menjawab.
'Saya benar-benar pakcik. saya mahu membantu golongan perniagaa kecil di
luar sana. Kalau boleh tutup McDonald dan KFC itu, tentu pelangan akan
beralih angin ke kedai lain....(dalam hati saya
tertawa besar)

Kemudian tidak perlu saya terangkan lain dan sekadar saya katakan bomoh
ini belum handal dan syaitannya juga belum mampu melingkupkan perniagaan
besar sebegitu.... moralnya. ..mereka ini hanya bermain silap mata.
'sesungguhnya syaitan itu tidak berkuasa ke atas sesiapa..... . hanya
mengunakan tipu daya sahaja...dan bagi mereka yang percaya tentang
perkara ini...kembalilah pada Allah dan atur semula perniagaan yang
pernah anda anggap sebagai dikenakan sihir oleh si polan dan si polan
lain. dengan ilmu kita boleh maju dan dengan ilmu (jika tidak digunakan
dengan
betul) kita boleh lingkup juga....atur startegi perniagaan dan
amanah..InsyaAllah anda semua akan maju..Wallahualam. ...maaf andai ada
yang tersinggung dan saya hanya insan kecil yang tidak mampu untuk
melakukan apa-apa kecuali dengan iznNYa...Allahuakbar!

2 comments:

bp said...

JOM TONTON  hbo,spot ,cinemax,max hd.,Tnt movie,nasional geopgrafi.,espn.,spot megamix ,star movie ,disney channel,history channel ,animal planet , discovery channel and more channel free CLICK TO WATCHING
NAK DENGAR RADIO  MALAYSIA ONLINE FULL LIST RADIO VISIT LINK TO LISTEN
TO WATCHING TV3,TV2,TV1,TVi,JAKIM TV ,MOB TV ,1HUJAU TV CLICK LINK TO WATCHING

Hatta Misnan said...

HAHAHAHAHA !!! Aku naik tergelak bila aku baca balik feedback2 yang semuanya orang sama juga yang post . Adui manusia2 zaman sekarang ni . Nak dapatkan duit macam2 benda boleh jadi . Sanggup Sumpah , Sanggup gunakan nama Tuhan sendiri dan takheran hukum hakam skarang ni . Manusia2 . Oh ye sebelum tu nama aku Idris . Aku baru register website ni . Aku dah lama tengok dan baca komen2 orang kat sini . Taksangka betul aku tengok . Puas aku baca dari mula smpai habis . Sampai aku sendiri jadi mangsa pawang pukimak sial yang menyamar jadi pawang . Ok sebab aku dah alang2 terjah website ni . Aku nak share kat korang pengalaman aku. Pengalaman aku pasal biasalah pasal Isteri aku . Terjadi masa lagi 3bulan nak berlangsung isteri aku buat perangai . Ok nak dijadikan cerita isteri aku buat perangai untuk putuskan ikatan selepas dia jumpa bekas lelaki dia yang KONON nak jumpa for the last chance . Ok aku izinkan . Dan selepas je dia balik dia terus berubah . Awalnya aku pikir dia letih atau apa . tapi lama kelamaan dia berubah dan makin lama dia terus buat keputusan BODOHH ! Bayangkan aku takpunya masa time tu . dan aku try berdoa siang malam . solat , berubat sana sini pun tak lut . SAMPAILAH AKU SINGGAH WEBSITE NI ! Aku jadi rambang mata untuk call satu2 bomoh yg ada kat sini . dari mula smpailah aku stop untuk tengok website ni . Ok first bomoh bodoh yang aku berubat dulu dengan bantuan dalam website ni .
1. TOK KENCANA - Wuishhh citer dia memang takboleh di sangkal lagi dan sesiapa dah cuba pasti tau kebenarannya . Tok kencana menggunakan rawatan paku . Harga takde lah mahal mana . RM2K je . semua boleh buat . So aku pon buat lah dan dia kata bagi tempoh seminggu untuk tengok kesannya . Last2 HARAM JADAH !!!! Satu benda tak jadi . Aku tanya Tok Kencana tu . Dia kata kena buat lagi sekali . So dia letakkan maharnya lagi . Bodoh ke ? Takpelah macamni sahaja lagi . Aku listkan BOMOH2 BABI YANG AKU DAH BERUBAT
1.TOK KENCANA - RM2K
2.KAK DAYANG - RM4K JUGAK LAH
3.PAK OSMAN - RM3K
4.KAK LENNY - RM2K LEBIH
5.KAK HABSAH - RM3K
6.PAK BUYONG -RM1K

HAIH RAMAI LAGI SEBENARNYA TAPI AKU HIGHLINE KAN NAMA2 FAMOUS KAT GROUP NI . So masa tu aku pikir aku mungkin takde jodoh dengan dia dan memperisterikan dia . Sampailah aku dapat no bomoh dari member aku . Time tu aku dah rasa putus asa tapi hati masih nak mencuba untuk last chance . akhirnya aku tawakal jela dan berubat dengan bomoh yg member aku suggest . Dan alhamdulillah kesan dia ada nampak perubahan dan aku taktahu dia buat atau lakukan macam mana . sekarang ni dah 11bulan dah berlalu . isteri aku pon tengah mengandung . Hahahahah ! So the end of the story aku nak pesan kepada sesiapa yg tengah terdesak untuk berubat tu hati2 lah untuk memilih bomoh . Memang susah nak cari yang betul2 tulin melainkan kalau ada pon banyak yg tipu . Aku ingatkan kalau nak cari perawat atau bomoh pastikan jangan cari bomoh yang kenakan bayaran RM800 KE ATAS ! TAKE A NOTE . Kalau tak korang jadi macam aku tu . Ha sampai situ saja lah aku punya cerita harini . Ada masa aku terjah lagi kat sini . Sebelum tu kepada sesiapa nak no bomoh yang menyettelkan masalah aku tu boleh emel kan aku idrisghani88@yahoo.com atau ghaniidris88@gmail.com. Assalamualaikum