PERBEZAAN OTAK LELAKI NGAN OTAK PEREMPUAN

Terdapat pelbagai cara untuk menguji keunikan tubuh badan kita, diantara
keunikan itu sudah tentulah otak manusia.. dibawah ini ada ujian yang
menarik untuk dicuba bersama.....


Ini adalah ujian masa yang ringkas, cuma lakukan dan jangan cuba menipu
diri anda sendiri


Kira jumlah huruf F's dalam perenggan dibawah dalam masa 15 saat:


FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS


dah selesai?
Scroll kebawah hanya apabila anda telah selesai mengira!






































OK?


berapa banyak?


tiga? (anda tentunya seorang lelaki!!!)


baca sekali lagi!


FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS


Salah, sebenarnya terdapat 6, kira semula..

Sebab berlakunya perkara tersebut diterangkan dibawah
ini...


otak LELAKI tidak memproses perkataan "OF".

Keajaiban kejadian atau silap mata?

Sesiapa yang dapat megira kesemua 6 F's pada permulaan
ujian memiliki otak
PEREMPUAN

Cuba la dengan kawan2 anda untuk meguji setakat mana
kebenaran perkara
ini.."



47 comments:

Ummu Solehah Muhammad said...

sy dapat tangkap 3, tp im girl! ohh. sbb apa tu?

NurAreefah said...

bkn sume orang dpt 3 ker?

Aa said...

dapat kira 3 je F tu.
but im still a girl kan?
but have a brain's boy in my head.
:DDD

sabrina, said...

i dapat je 6.

qe runk said...

ak mmg kira 3..
haha..
sb ak laki~..
sp gal,tp stil dpt tangkap 3 je F..

mkna ny..otak laki la die..

otak laki pk 1 bnd je..
pg ptg siang mlm~

Anis Mohd said...

jap2..
benda ni x de kaitan ngan jantina pon..
mmg otak kita x leh detect f kat of la..

anis pernah baca artikel sal benda ni b4..

shaholy_gurl said...

om also.. found 3f's... but im agurl???? somewhere might be wrong???

amylela said...
This comment has been removed by the author.
amylela said...

actually it just psychology test.. berkaitan ngan gender.
>> otak perempuan biasa teliti. kalau buat kerja/atau mmbuat penelitian amat cekap sekali.senang nampak kesalahan org. jadik bila buat test ni dijangkakan otak prempuan akan memperhati setiap huruf tanpa tertinggal.

>> lelaki pula, kebanyakannya terbalik dari perempuan. bukan lelaki kurang teliti, tetapi lelaki tidak berminat sangat pada benda yang remeh temeh dan terlalu detail. jadik bila baca ayat di atas sekali lalu je, betul x??

itu kesimpulan yang boleh dibuat

syah said...

Kadang2 perkara2 yg remeh perlu d terima sbg perkara yg remeh,akan tetapi kadangkala perkara2 yg remeh adalah punca utama kepada sesuatu masalah yg sgt besar.....marilah kita memikirkannya mnggunakan otak, tanpa mempedulikan jantina otak itu.

Baginda Reformasi said...

asal aku dapat 6... aku tgk jawapan die aku kire balik ada 6.. nape jwpan die 3 upe2 nye aku tak bace abis lagi... mmg jwpn die 6.. tapi aku adalah lelaki.. yang tak pernah...

W , said...

apsal sy dpt 5? hahaha

eRn!e d!aNa said...

kmk dapat 3 juak..tapi kmk ompuan..maksudnya kmk salah pakei otak la?!tepakei otak lelaki la plak,otak sapa nak dipakei kmk... hehe... (^.^)

paan said...

serius memang tepat.lansung tak perasan..aku rasa dah habis teliti aku baca...boleh tak perasan..

_bALQ!s_ said...

bnd nie leh membuatkan kte tau laki 2 bnr laki o pmpn...

rumaizah said...

saya dapat kira 4. apa maknanya?

GuLe2sweet said...

erm .. sy terpakai otk lelaki ke ??
atau sy ni kurang teliti ?
hehe tah laa ..

wan mohammad hafiz wan razali said...

aku lelaki sejati..peeewiiitt!!!

Inn said...

aku pernah wat ujian ni.. tp aku kire salah gak.. aku jumpe 5 F. haiz.. X(

jumBal said...

....Nie Boleh dikategorikan personality test nie,mknanya test nie nk uji samada kita seorang yg teliti ataupun sorang yg xamk kisah,xkira laki or pempuan..So,xbtullah pmpuan nie jenis yg teliti n berjiwa halus,sebbnya ade pempuan yg kra 3 jew,laki berjiwa halus pun ada sbb ada yg dapat kira 6..

Nor Hidayah said...

Aku kira dapat 5 je..hehehe
pelik2

Hany Mohd said...

yup,i dpt 6 f..

zalman said...

Saya lelaki dan dapat tiga.. mati-mati x perasaan perkataan of tu ...

Aida Suhaimi said...

omg,my answer is 3..but im a girl..tekejut ckit tym bce jwpn tu

Fieza said...

May bni ramalan kan..tapi nice untuk dicuba..kongsi article ni yer

Ahmad said...

rasenyer rmi org dpt 3 sbb kire2 cpt2, ats tu kn ade tls kire dlm mase 15 saat, nk cpt nyer psl

CubeuTk beBeL said...

i've tried...i got 6..n i'm a girl...yes dis just a physcho one..
u just been fooled when u're been given 15 sec..are u realized 15 seconds is quite an enough time for just a little word to count..dats just my opinion...

nurAmalina said...

saye pompuan larhh!!! bc skali lalu je dpt 3... yang kedua plak sye dpt dua ja... seyez x nampak pun ade 'of' ha awk ni salah fakta ni..... ihihhhhiihhihi

Gia :) said...

saya dpt 6 :D

Cayok !!! said...

Dapat 3 F...yakin nampak 3F je td..xsgka lak ada 6...tapi aku ppuan..Tapi mgkin betul...benda2 remeh ni aku xpk sangat...

asyraaf munshi said...

iyelah....
betul saya x nampak .hmhmm

miss enigma said...

sy kira ad 3 je.
alamak sy ni otak lelaki! hahah

mulkan said...

6 ler dua kali baca atas and bawah

SweEt_SoUr said...

got it!!! =D

izZaTy =) said...

lg 3 tuh kt mna?

eka arlonk said...

i got it!!!huhu..dpt jwp 6..yeah..ermm..kwn2 laki dpt 3 jer..cm btol r..hee

AbdElHmyd said...

Salam semua...

I've got it 6!

FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS

Finished
Files
oF
oF
scientiFic
oF

Take it easy & don't need to rush...

Have fun...

Aisyah Nabilah said...

Hehe! Sy dapat jumpe 5. Boleh la tu kan xD Hihi

bp said...

Watching online movie free  hbo,spot ,cinemax,max hd.,Tnt movie,nasional geopgrafi.,espn.,spot megamix ,star movie ,disney channel,history channel ,animal planet , al jazeerz,patagon channel ,axn channel,max hd,bloomberg tv,tvu music,hbo plus,cartoon network,nicktoon,nickoledoan discovery channel and more channel free CLICK >> LINK WATCHING
NAK DENGAR RADIO  MALAYSIA ONLINE FULL LIST RADIO VISIT LINK >>> TO LISTEN
TO WATCHING TV3,TV2,TV1,TVi,JAKIM TV ,MOB TV ,1HUJAU TV CLICK CLICK >>LINK TO WATCHING
Listen Indonesia radio online CLICK >> LISTEN

sofia sakina said...

Sy dpt 4. Mcm mne tu? ^^

Eyfa Zalifa said...

alahai!dpt 3..but im girl:)

nadiaothman2011 said...

dapat 6 :)

Me said...

dapat 5..
Lintah

ruz sensei said...

dpt 3 tp sy pomuan..tp sy x pelik sbb dh bese.ahahaha..suami sy suke b'leter n sy x suke..sy berani dgn smua binatang, suami sy pulak penggeli orgnye..sy suke brg2, main amik aje, suami sy cerewet.hihihih..dia bnyk ciri2 pompuan, sy bnyk ciri2 lelaki tp kami adlh normal.ahahaha

butuh pak hang said...

Butuh apakah ini?? Phuuiii... Aq kire dpt 6...lelaki okkey huh

Alynn Mueez said...

Alynn kira 3..im girl camne tuh..kikik
http://www.chatchantek.blogspot.com/

nafa amell said...

im a perfect gurl..hihi..dari mula kira terus dapat 6